24.03.2018 18:00 - Месечна среща Асамблея "Живи места" - обсъждания и решения

информация за предстоящи/минали събития
Потребителски аватар
velko
Мнения: 401
Регистриран: пон дек 04, 2017 5:32 am
Местоположение: село Александрово
Контакти:

24.03.2018 18:00 - Месечна среща Асамблея "Живи места" - обсъждания и решения

Мнение от velko » вт фев 27, 2018 12:51 pm

Записки от Галина за
Четвъртата месечна среща на Асамблея “Живи места” на 25-ти март 2018 г.

Четвъртата месечна среща на Асамблеята "Живи места" се проведе на 25 март (събота) в 18 часа в залата на “Средище за Добруване” в София. Присъстваха 15 души. За модератор на срещата бе избран Вал Тодоров. За протоколчик на срещата бе избрана инж. Галина Тодорова. Срещата се излъчваше на живо във Фейсбук групата "Възраждане на българското село" с видео оператор Сърнела Воденичарова. Въпросите и коментарите на онлайн участващите членове на групата се представяха периодично от Сърнела. Одобрен бе предварително обявения дневен ред на срещата. Велко предложи постъпилата покана за прожекцията на филм да бъде представена накрая след изчерпване на дневния ред.

Дневен ред:
1. Да се реши в дългосрочен план срещите да се предават на живо.
2. Да се обсъди предложение за Провеждане на Уебинари (виртуални лекции, дискусии по теми, които не налагат изрично събирането на хора на живо). Тема за организиране на наш уебинар.
3. Смисъл от създадените работни групи. Доколко се разбира от членовете им.
4. За кого се създава еПлатформата - кой ще я ползва? Желана ли е тя?


Модераторът Вал Тодоров направи кратко въведение за предисторията и механизма на провеждане на асамблеите. Той информира, че е решено да се използва един набор от знаци (реакции и действия), използвани при асамблеите за подобряване на взаимодействието и за по-ефективна комуникация при провеждане на срещата. Знаците като “Процедурен въпрос”, “Съгласен”, “Не съм съгласен” и т.н. и с тях се показва какво иска/какво мнение има участника в срещата. На всяка среща има и модератор, който се избира на ротационен принцип за всяка асамблея.

Отчетите на целевите групи, които са публикувани онлайн във форума. За месец март във Форума в Интернет са представени отчети на следните целеви групи:
От Велко: “Кандидат - заселници”,“Форум”, “Детска екскурзия”;
От Веселин: група 200+;
От Галина: Група “Образование”.

1 точка. Да се реши в дългосрочен план срещите да се предават на живо.

Обсъди се въпроса за заснимането на асамблеите и дали да се предава асамблеята на живо. Вал обясни някои аргументи ЗА и Против записване на срещата и предложи да се дискутира този въпрос.
Алекс: По принцип нямам проблем и съм съгласен със заснимането.
Веско: Не е вярно, че няма проблем. Има. Не ми е приятно да ме снимаш. Ние искаме да споделяме помежду си, а не с целия свят да се споделя.
Тони: Също не иска да го заснимат.
Велко: Заснимането помага да се види дали има развитие от предните срещи.
Людмил: Записването на видео е причината той да е тук. След като е видял видеото, той е харесал е групата и е решил да се присъедини.
Алекс: Бил съм в друга група преди, където се е заснимаше всичко, но после се показваха само избрани моменти и то в затворена група (в която се влиза след като някой гарантира за теб).
Веско: Ако не си махнем патериците, няма как да проходим нормално.
Вал: Има 2 различни цели. За едни хора най-важно е привличането на нови хора. За други е по-важно общуването.
Людмил: Показването на видеото на други хора означава, че сме едно отворено общество.
Владо: Предлагам компромисно решение. Да има различни срещи - асамблея със запис и други срещи без запис.
Тони: Записването е един шанс да дойдат и други хора ...
Вал: Предлагам да има 2 части: официална обща част, в която всичко се заснима и неофициална част, в която не се занима.
Виктор: Предлагам да има сектор, в който да са тези, които не искат да бъдат снимани и камерата да не снима там
Веско: Предлагам да има статична камера. Мен ми е гадно да ме снимате.
Вал: Нека този въпрос да се реши веднъж за винаги и да не се губи време всеки път.
Тони: Какво ни пречи всеки път да се решава и да го гласуваме?
Сърнела: Нека да се реши веднъж завинаги. Не се знае колко ще живеем, времето е ценно и не трябва да се губи.
Алекс: Това не е аргумент "мен ми е гадно". Предлагам да не се употребяват такива думи.
Вихрен: След като има конфликтен проблем, какъв е проблемът изобщо да не се заснема? Нека да бъдем един добър модел за тези които гледат и след като имаме конфликт, то нека да не заснемаме.
Виктор: Ако не мога да дойда някой път, искам да слушам дискусията.
Сърнела/Силвия (онлайн): Тя е на 4 часа път и активен член, не е глезене или каприз, но когато не може да дойде, би искала да гледа после срещата.
Сърнела и Велко: Предлагожиха да се гласува.
Гласуване на 1 предложение (да се записва само официалната част) : ЗА - 9. Въздържали - 3?
Гласуване на 2 предложение (на Виктор - да се снимат само част от хората и да има сектор без записване с камера): ЗА - Всички?

Радостина (онлайн): Все пак не разбирам какви са аргументите на хората, които се против заснимане.
Владо: Има въпроси, които не трябва да се чуват. И аз съм против да се заснема всичко.
Галина: И аз съм против да не се заснима всичко. Нали се предложи да има хора зад кадър, което решава проблема и е съвсем достатъчно.
Людмил: Не разбирам защо да не се заснима. Който не иска да го заснимат да не идва на срещата.
Сърнела: Имам директен отговор. Има неща, които не искаме да се показват пред камерата. Огромната част ще бъде заснимана, само малка част няма да се заснима.
Алекс: Кое не е разумно да се заснима. Например за земята - за да не се вдигне цената.
Виктор: Ако някой не иска да има нещо, което да не се заснима, може да се прави пауза с камерата.
Вал: Да се поздравим, че взехме това компромисно решение, ако и някои да се въздържаха. Предлага да се спрат дискусиите и да продължаваме с дневния ред.

2 точка: Да се обсъди предложение за Провеждане на Уебинари (виртуални лекции, дискусии по теми, които не налагат изрично събирането на хора на живо). Тема за организиране на наш уебинар.

Сърнела: Предлагам Галина да разкаже как се е стигнало да идеята за уебинари.
Галина: Идеята се роди след предната среща, на която се започнаха теми, за които не ни стигна времето. Тези теми предизвикаха оживен интерес, като например методите за строеж на къщите, разказани от Алекс или темата за Делфиново от Вал.
След срещата в дискусия във Фейсбук в групата по Образование се предложи и одобри идеята за виртуални лекции. По Скайп или за уебинари със специализиран софтуер, на които такива интересни теми да се разкажат и да се дискутират по-подробно. По предложение на Алекс (след дискусия с него в чата с Мирослава и Галина) се реши, че е по-добре да се използва вместо чуждия термин "уебинар" български еквивалент - "мрежово обучение/лекция".
Създаде се и специална тема във Форума.
Велко проведе кореспонденция с фирма за уебинари. Имат месечна такса, но те ни предлагат в началото и вариант с безплатен 1-месечен период за тестване.
Предложи се първата лекция да бъде в областта на образованието, за да се даде пример. После се реши, че е по-добре, ако първата лекция е по тема, интересуваща всички - за възраждането на българското село, за общностите и модулите.
Тези въпроси се включиха и като точка от дневния ред на Асамблеята, за да се изслуша мнението и да се предложат лекциите и на другите целеви групи.
Вал: Нека Велко да каже какво е уебинар и да обясни как технически ще се реализира този уебинар.
Велко: Представи какво е уебинар и предимствата на уебинара. Даде подробности за кореспонденцията си с фирмата за уебинари и за начина на провеждане на уебинар, предложен от софтуерната фирма. Има и един недостатък - засега на виртуалния екран не може да има видео.
Вихрен: Даваме превес на виртуалната реалност (ВР). Уебинарът и виртуалното не трябва да заемат пространството, това е откоето ние се оттегляме и искаме да напуснем. Нека да няма превес на виртуалната реалност. Да я има, но да е в един ограничен модул. Да не даваме превес на ВР. Мен ме интересуват енергийните източници, но да не правим с това шоу на някого. Да не се превръщаме в един образователен форум.
Сърнела: Добре е да има златна среда и да не се прекалява.
Вихрен: Нека ВР да я има, но в ограничен кръг.
Сърнела: За мен бе много полезно това, че Галина през последния месец събра и представи информация и линкове за микровецовете във форума. И благодарение на информацията, дадена от Галина и разглеждане на линковете с виртуалната информация, Сърнела е взела решение и засега се е оттеглила от идеята за микровецовете.
Велко: Образователната същност не е важна толкова. На уебинарите ще има обсъждания. Ще има резултат и ще си е както е на живата дискусия.
Радостина Марчева (Онлайн): Съгласна съм с Вихрен. Но това е жива дискусия и благодарение на уебинарите, аз живея...
Владо: Нещата, които са дадени в Интернет и които там се разискват - са неприложими. Аз живея в селище и имам практически опит. Да гласуваме - да не се губи времето на асамблеята (с такива глупости).
Сърнела: Не съм съгласна да гласуваме и че микровецовете са глупости.
Виктор: Нямаше да се познаваме и да стигнем дотук, ако не бе ВР.
Алекс: Тези въпроси (за микровецовете) имат смисъл да бъдат разисквани за конкретното място. Трябва да има пад и тн. Предлага да се отиде при човек, който го е направил.
Велко: Темата е за уебинари - да ги има ли. Кой е за тези уебинари.
Сърнела: Проучила е един безплатен вариант, предложен от Райчин. Проектът е една още недовършена платформа за обучение, която сега се тества и още има още бъгове, но все пак ще може да се използва. Райчин ще ни даде достъп до този проект.
Вал: Бих подкрепил и бих участвал в тези уебинари. Но да не се прехвърля всичко във ВР, това води до отчуждение. Но без съмнение трябва да се използва.
Вихрен: Радостина ти си мислиш, че сме заедно. ВР ни създава илюзии и е нарушен баланса. Но бихме могли да сме заедно. Обръща се към Радостина, с призив да дойде на живо в гората.
Радостина: Аз не се противопоставям на практиката. Но да не откриваме топлата вода. Ползата от академичното образование е безспорна. И двете неща вървят ръка за ръка.
Вал: За каква сума става въпрос?
Велко: За 65 лева месечно и 240 лв. годишно.
Алекс: Първо е практиката, но после е академичното образование.
Радалия: Има тема за селските сборове и на тях ще се събираме.
Виктор: Има и безплатни софтуери, защо да даваме пари.
Правилно е да има 80% практика 20% теорията
Вал: Предлагам да се гласува.
Има 8 гласа, които са ЗА. Инициативата се приема.
Тони: Прави забележка, че на моменти камерата му е пречела да следи какво става.

3 точка. Смисълът от създадените работни групи. Доколко се разбира от членовете им.

Вал: Кой зададе този въпрос и кое наложи тази точка?
Велко: Може и аз да съм. Но има работни групи, които не функционират ефективно и не могат съгласувано да извършват реална дейност. Защото не са намерили общ език или време за срещи. Групи като Еплатформата, Образованието и Комуникациите са намерили общ език.
Но другите? Да се разформироват ли групите?
Петър Пепеларов: Първо трябва да се намери мястото на общността.
Радостина: Към Виктор. Аз нямам проблем да разделям ВР и Реалността
Алекс: Повдига се въпрос за групите, но е рано да прави нещо целево. Да се изходи от това с кое разполагаме - конкретно място, хора и тн. и тогава да се направят нещата.
Виктор: Първо да се търси мястото? Или да се съберат хората. Но местата се изкупиха, докато се съберат хората.
Вал: Никой на никого не плаща. Доброволно. Имаме и други приоритети в реалния живот, проблеми и семейства. Работят групи, в които има подходящи хора, които правят нещо и тогава групата функционира.
Михаил: За тези групи, които работят да се каже нещо за да се разбере защо работят?
Галина: Групите, които имат отчет във форума, това са и групите, които са направили нещо.
Мая: Като се изнесат в мястото си, ще търсят опитни хора, а не Интернет.
Вихрен: До 6 месеца, още през юли ще имаме нужда от екологичен алтернативен източник (за нашето място).
Сърнела: А как ще се свържеш с групата (за енергозависимост)? Склонен ли си да отидеш във ВР и да си кажеш проблема?
Вихрен: Не. Какзвам го тук и сега.
Галина: Освен информатик, аз съм и енергетик по образование. Затова тази група предизика интереса ми (за енергозависимост) Но установих, че тази група е от недействащите. Исках да помогна и намерих материали и линкове по темата. Посъбраха се доста материали (теоретични), появиха се дискусии. Групата започна да функционира.
А сега след като има и конкретен проблем, поставен от Вихрен за неговото място, то с помощта на Владо може да се помогне и да се разреши техния конкретен проблем.
Роко: Ползата от ВР се вижда. Тези хора от ВР са извършили много ...
Алекс: Имам познат Тошко от Пещера и той е разработил ел. генератор с висок кпд - 30% по-висок.
Алекс: Лично аз бих могъл да помага с уроците по математика.
Владо: Проблемите на Вихрен са ми ясни.
Първо отговори колко мощност иска да ползваш?
Ти нямаш източник. Затова при теб е неприложимо с микро вец.
За теб вятърната енергия е решение (ветро генератор), но ако имаш вятър. И слънчев колектор ...
А енергото предлага енергия за 21 ст. на КВ.
Да се прецени дали с ток да си направим тухлите?
Тони: Фотоволтаиците?
Велко: Наблюдава се пасивно стоене на пасивните групи. ФБ ги задоволява? Нямат поставена цел.
Сърнела: Като се появи проблем/нужда, ще се задействат.
Галина: Предлагам да се разработят форма с необходимите параметри за ЕН.
Владо: Не искам да се занимавам виртуално, без да имам конкретно реално предложение за енергонезависимостта (ЕН). При нас има 6 метрова стена и помпа, но как да се приложи това при Вихрен след като той няма такава стена?
Ако се намери място с добър пад и ако има и пари и земя да се купи и чак накрая идва ЕН. Аз от 12 години е в това селище и има 1000 идеи, но нямам финансиране за всичките си идеи.
Сърнела: Владо провокира в мен въпроси. Ние се оглеждаме за място. Какво да гледаме? И кой ще ни помогне да обработим тази информация? Ако мястото няма ток и не е добро за ЕН, какво правим? Кой ще ни помогне?
Вал: Предлагам компромисно решение. Има хора практици, има и хора от ВР. Галя да разговаря с Владо в неформални разговори, взема тази информация ...и я структурира
Петър Перпеларов: В моменат е в Германия. То е ел. техник и това с ел. генератора на Тошко е много интересно и би помагал.
Вал: Ние циклим ...
Галя: Не знам дали виждате, но при спора между практиците и теоретиците, в момента и намерихме решението. Има хора практици, които не искат ВР, но пък биха работили по конкретна поръчка.
Силвия: Информацията е мрежа и се разпръсква като мрежа. И като има конкретен въпрос и се намира и решение. И няма нужда да се качват материали. Те вече са в пространството,
Владо: Има проблем. Има решение. И предлагам веднага безплатно да реши конкретния проблем на даден човек.
Вал: Алекс каза че трябва да има 2 м. течаща вода. Този пад може да се направи изкуствено...
Мая: Да се допитаме до други групи и в мрежата от бълг. общности. И тези в чужбина.
Сърнела: Много добра идея. Но повечето групи и форуми не са стигнали до решения. Затова събирането на информация не е излишна работа.
Виктор: Не разчитайте на тази работа (за ЕН) много. Властта ще иска да ти одере кожата. И ще намери начин да те затрудни.
Владо: От 6 години ползваме язовира и нямаме проблеми.
Виктор: Изровиш едно езеро и ще те наложат с данъци.
Вал: Имам контакт с Испания (с инж. от Белгия ). За свободни разработки. Той им е демонстрирал система с ветрогенератори, непатентована и специално за общности по целия свят и ще им ги предостави.
Алекс: Нямаме представа от редица неща: ЕН, животновъдство, образование и тн. Да си измислим система от специалисти, които да ходят и да консултират. Дали искаме да сме заедно или искаме един тук друг там. Едни са проблемите, когато сме в група и друго е, когато не сме заедно и сме сами.
Вал: Очевидно е, че тези 800-900 души в групата няма как да са заедно. Те ще са само централните ядра, около които ще се оформят общностите.
Сърнела: Трябва да си паснем за да сме заедно, не може на всяка цена да сме заедно.
Тони: Има подход, позволяващ достъпност на технологиите.
Вал: Отворен код, който не е само за социално поддържащи технологии.

4 точка. За кого се създава еПлатформата - кой ще я ползва? Желана ли е тя?

Велко: Живите места не се интересуват от еПлатформата (ЕП).
Сърнела: Как разбрахме, че Живите места не се интересуват? Това различно ли е от онова, което знаехме от самото начало?
Велко: Да, въпросът е поставен от Атанас и в ШСУ.
Вал: В началото главно Атанас бе ентусиастът. Но ако Атанас е загубил мотивация - то нека да не го прави този проект.
Сърнела: Велко и Вал наясно ли са докъде разработчиците са стигнали с ЕП?
Велко/Вал: Да?
Виктор: Има други такива подобни платформи като ЕП. Например Телеграм.
Вихрен: Имам нужда от по-голяма площ. Всяка информация за повече за земи ще ни е полезна. На около 100 км от София.
Иван Балтов: Въпросът за ЕН няма единно решение дори и в едно семейство. Газ, ток, вода...
Велко: Дали е изобщо е желана ЕП?
Вихрен: Не е желана.
Владо: Не е желана.
ФБ и Google са желани.
Сърнела: Търсим си свестни хора за общност. Имаме свестни познати, но те не могат да дойдат с нас.
Тони: В Пловдив ?
Силвия: Няма едно единно място и затова ЕП е важна.

Разни: (след точките на дневния ред)

Велко: Алекс иска да направи съобщение за следващата неделя.
Алекс: Да се опознаем в обща работа. Ако някой има нужда от работна ръка. Предстои му ремонт и тн. Нека да отидем и да свършим работа. Нашите баби и дядовци са решавали така заедно, обработвали заедно земята на тези които имат нужда... Елате в Луково, където сме с Велко и да ми помогнете и на място да видите проблемите.
Велко: Да се конкретизират детайлите. За 2 април. Слиза се в луково и 1 час се върви нагоре.
Сърнела: Предлага помощ на Алекс след пролетната ваканция, която свършва на 9 април.
Виктор: Имам нужда от местене на камъни в Локорско. Сега ги кара с количка.
Сърнела: Ще го напишеш ли във форума?
Виктор: Не аз го казвам ей така.
Тони: Повечето хора живеят в градовете. Преди години в низините е имало гори и повечето там са живели, но сега там няма гори и хората са в градовете. Отиването на село означава предимно работа със земеделие.
Галина: Тимуровска команда.
Алекс: На мястото му в Луково се работи в градина. Но има и гора.

Вал: Предлагам край на дискусиите.
Велко: Неделя е по-добър ден за срещи. Пробвахме със събота и не е добре.
Велко: Определена е следваща дата за среща - неделя на 29 април от 18 часа. Мястото е “Средище за добруване”, София и е съгласувано с домакина Вихрен Михайлов.

Край на официалната среща.

Потребителски аватар
sarnela
Мнения: 108
Регистриран: ср дек 06, 2017 2:32 pm

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от sarnela » вт фев 27, 2018 3:09 pm

Предлагам организаторите да решим дали ще се предават пряко срещите, когато има техническа възможност. Видя се, че дори тези, които имаха против, се съгласяваха и двата пъти. Тоест необходимостта от достъпност на срещите и за хора, които нямат възможност да дойдат, надделява.
А и ще спесим време.

Предлагам да гласуваме и при единодушие оттук нататък да присъства и този текст в обявленията за асамблеята: „Срещата ще бъде предавана пряко във фб групата „Възраждане на българското село“.

Боби Димитров
Мнения: 43
Регистриран: вт фев 20, 2018 1:19 pm

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от Боби Димитров » вт фев 27, 2018 8:10 pm

Аз моля да намерите един статив за телефона и много ще се радвам ако и Съни влиза в кадър!
"Yes I know my enemies! They're the teachers who taught me to fight me! Compromise, conformity, assimilation,
submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite. All of which are American dreams."
-RATM, 1992

Потребителски аватар
sarnela
Мнения: 108
Регистриран: ср дек 06, 2017 2:32 pm

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от sarnela » ср фев 28, 2018 12:17 pm

Съни не обича да се самоснима, нито държи да я снимат. Насити се на това да бъде снимана в телевизора преди години. :)
Стативът ще попречи на приближаването към отделните говорещи, въртенето и други полезни действия по време на подобно събитие.
Ако прекомерно лашкам камерата, просто кажи, за да се постарая повече. :)

Боби Димитров
Мнения: 43
Регистриран: вт фев 20, 2018 1:19 pm

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от Боби Димитров » чет мар 01, 2018 6:04 am

Е, много се радвам, че й друг ползва думата лашкам! Непрекъснатото движение на камерата влошава качеството (защото компресията не може да смогне) и създава лек vertigo effect, известен и като симптома Драйфус! 😜
"Yes I know my enemies! They're the teachers who taught me to fight me! Compromise, conformity, assimilation,
submission, ignorance, hypocrisy, brutality, the elite. All of which are American dreams."
-RATM, 1992

Потребителски аватар
sarnela
Мнения: 108
Регистриран: ср дек 06, 2017 2:32 pm

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от sarnela » вт мар 06, 2018 9:39 pm

Ще опитам по-малко да я движа. От което почват да ме болят ръцете. Когато нов човек заговори обаче, местя - това е положението. ;)
Ще се радвам да дойдеш да покажеш как се прави.

Потребителски аватар
velko
Мнения: 401
Регистриран: пон дек 04, 2017 5:32 am
Местоположение: село Александрово
Контакти:

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от velko » пон мар 19, 2018 10:31 am

Дневен ред:
-------------------------

1. Да се реши в дългосрочен план срещите да се предават на живо
2. Да се обсъди предложение за Провеждане на Уебинари (виртуални лекции, дискусии по теми, които не налагат изрично събирането на хора на живо). Тема за организиране на наш уебинар .
3. Смисъла от създадените работни групи. Доколко се разбира от членовете им.
4. За кого се създава еПлатформата - кой ще я ползва? Желана ли е тя?
--------------------
Общност "Нова Зора" :mrgreen:
*

Потребителски аватар
velko
Мнения: 401
Регистриран: пон дек 04, 2017 5:32 am
Местоположение: село Александрово
Контакти:

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от velko » пон мар 19, 2018 11:45 am

Отчет за група "Кандидат-заселници"
-------------------------

Стартираната на 12 февруари 2018г - Анкета обхваща, както Хора от съществуващи "Живи места", така и такива, които са в процес на избор на място за заселване.
Към момента попълнилите я са вече 49 човека.
Резултатите от нея се нанасят от Радалия своевременно в тази карта

Моя милост има ангажимента да изпраща групови съобщения по мейл и фейсбук до хората определили се към конкретен регион, когато станат повече от 5 души.
До сега това са регионите: Пловдив-Карлово, Благоевград, Велико Търново-Габрово, София, Ямбол-Сливен-Бургас.
--------------------
Общност "Нова Зора" :mrgreen:
*

Потребителски аватар
velko
Мнения: 401
Регистриран: пон дек 04, 2017 5:32 am
Местоположение: село Александрово
Контакти:

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от velko » пон мар 19, 2018 11:54 am

Отчет за група "Форум"
---------------

За последните 30 дни са регистрирани 5 участника във форума и са деактивирани от администратор Регистрациите на 7 потребителя, поради неучастие във форумните теми, което е едно от условията за ползване на форума.
Настоящия брой регистрирани са 77 потребителя.

Най-голяма е активността в тема Мястото, което търся...
--------------------
Общност "Нова Зора" :mrgreen:
*

Потребителски аватар
velko
Мнения: 401
Регистриран: пон дек 04, 2017 5:32 am
Местоположение: село Александрово
Контакти:

Re: 24.03.2018 18:00 - Месечна среща на Асамблея "Живи Места" [присъствено и от разстояние]

Мнение от velko » пон мар 19, 2018 12:01 pm

Отчет група "Детска екскурзия"
----------------------

Проучих оферта за обиколка на България с автобус около 1500км за 6 дни. Излиза твърде скъпо и много набързо.
Съкратих Живите места за посещение до 2. Не съм се свързвал с домакините им. Няма аниматор, който да изготви програма и да участва. Като се появи - може да подновя дейност по този проект. Засега го замръзявам.
--------------------
Общност "Нова Зора" :mrgreen:
*

Отговори