Страница 1 от 1

Място за срещи, система за предаване на съобщения

Публикувано: нед дек 23, 2018 2:37 pm
от Силвия
Мястото за срещи следва да бъде общодостъпно.
Как си го представяте?
Как търсите/предлагате помощ, материали, услуги, информация,включително и спешно. Споделете.

Re: Място за срещи, система за предаване на съобщения

Публикувано: пон дек 31, 2018 12:09 pm
от velko
На времето в селата е имало действащи радио точки във всяка къща, в един от заводите, в които работех също във всеки цех имаше Радиоапарат, по който известяваха, когато има някакви масови важни неща за персонала.

Това беше системата за известяване преди около 30 години.
Сега Виртуално - се ползват и-мейли, фейсбук групи и страници, електронни медии. НЯМА едно място, където да бъде изнесена към всички цялата информация.

По селата мястото за съобщения обикновено би трябвало да е табло за афиши пред кметството. Виждал съм, когато се пише там, че е ден за почистване на селото.
В селата реалните събирания обикновено се правят в кръчмите или в читалището. А който не може да прочете някакъв афиш - разбира случайно от хора, които обсъждат предстоящо мероприятие.
В краен случай, тези, които не са успели да го посетят - разбират постфактум, след като вече се е провело.

Когато аз търся информация - ползвам търсачката гугъл, или се свързвам с приятели и познати, които са по-информирани от мен в конкретната област, за да получа компетентна консултация, съвет.

Но въпроса ти наистина е резонен. Няма Единно място, където човек да получи (потърси, даде, намери) нужната му информация

Re: Място за срещи, система за предаване на съобщения

Публикувано: вт яну 01, 2019 12:40 pm
от Боби Димитров
Ако се разчита на виртуалност, е елементарно. Има чудесни решения за управление на групи, достъп, известяване по смс (за който няма смартфон). Дори не е нужно да имаш телефон, а някакъв таблет със сим карта, който да върши работа на "радиоточка". Андроидочка :D

Ако искаш да е офлайн, сложно ли е? Пишеш един лист и го забиваш с 2 криви пирона на портата на хоремага и готово :D

Re: Място за срещи, система за предаване на съобщения

Публикувано: съб яну 05, 2019 7:39 am
от Силвия
Мда, това ме затваря в ограниченият кръг на моите познати, с които така или иначе имам система за бързо оповестяване. А как излизам от него?