Посабина

списък на живите места и алтернативно мислещи личности
Потребителски аватар
Радалия
Мнения: 53
Регистриран: съб дек 30, 2017 5:21 pm

Посабина

Мнение от Радалия » нед апр 29, 2018 7:16 pm

Не знаех това име. Всъщност, някъде дълбоко от детството, някакъв спомен, потънал в мъглата на времето, ми проговори, че е нещо, което съм чувала в разкази на лелите и другите роднини. Така или иначе, в търсенето на нашата селска къща я намерихме точно в Посабина. Трябваше да променим начина си на живот, стресът от забързания живот ми донесе онази диагноза, която 3 години по-късно е преодоляна напълно.

Отидохме на ново място, не знаехме какво да очакваме, мислехме, че можем да разчитаме само на себе си. Не ни беше страх. Поехме риска. После... после се оказа, че се родихме отново. Още на второто ни идване, комшиите ни чакаха на пътя, за да ни помогнат - кой с каквото може. През първите месеци получавахме много повече, отколкото ние давахме - учиха ни, помагаха ни. Мъжът ми скоро ще направи 3 години, откакто живее тук. На мен ми трябваше още година време, за да си намеря работа в поповския край и през тази година пътувах всяка седмица. Вече две години живея и аз тук.

Не сме изградили комуна, но имаме общност - ние и комшиите. Комшията гледа кози, комшийката - крави. Намерихме нашата ниша - ние правим разсадите за зеленчуците, аз им помагам с компютрите и телефоните. Преди два месеца не можахме да си спасим птиците - всичките ни кокошки и патки бяха удушени. Така е, учим се от грешките си. Пак не оставаме без яйца. Може да ми се обадят посред нощ, защото има нужда да израждаме крава или коза. Знаят, че ще бъда там и това не би ме притеснило особено.

Не знам до колко Посабина, моята Посабина отговаря на критериите за живо място. Всъщност живото място се прави от живи хора. Убедена съм, че всяко място може да стане живо, когато дойдат хората...

Отговори