Предназначение на форума

Често Задавани Въпроси за алтернативен начин на живот
Потребителски аватар
Людмил
Мнения: 53
Регистриран: пет мар 23, 2018 9:20 am
Местоположение: София

Re: Предназначение на форума

Мнение от Людмил » пет мар 23, 2018 10:05 am

ДО Боби и Ачо в подкрепа на инициаторите.

Бих искал и аз да се намеся. Разбирам желанието на хората за конкретни действия и решения. Те искат ( И е нормално да искат. Такава им е природата.) нещата да се случват бързо, точно и лесно. Проблемът е, че това искане за обикновените хора е утопично. То е за висши мъдреци с много пари, знания и умения, натрупени за много години. Затова разбирам и инициаторите на проекта. Не ги винете и не ги упреквайте. Форумът е отворена система за всички и приложимите идеи за еко-селища / общности също. Това не е форум за джедаи с висши сили и възможности. В този смисъл и за да се случи нещо истинско, добро, задружно и в ПРЕДВИДИМИ СРОКОВЕ с нас ОБИКНОВЕНИТЕ хора, трябва да проявим ДОСТАТЪЧНО ТЪРПЕНИЕ И ЛЮБОВ към всяка една идея, произлязла с добро сърце от нашите себеподобни. Това е и единствения ни шанс да напуснем матрицата и да заживеем по-свободно и по-природосъобразно. Ако в основата на нашето общуване не залегне доброта и разбиране и в този смисъл, ако ние не станем по-смирени и по-малко себични / горделиви / самонадеяни и егоизтични, то всяка добра инициатива ще бъде загубена. Аз също много пъти през живота си съм припирал, прибързвал, критикувал и негодувал, но това е липса на зрялост и разумен подход. Да, хубаво е всичко да стане по-скоро и да бъде по-ясно и т.н., но това нещо съвсем не зависи само от модераторите, а от всички нас. Зависи от това до колко сме задружни, толерантни, търпеливи, смирени, достойни, честни и чисти и най-вече - до каква степен всеки един от нас е готов да вложи себе си в тази идея / кауза. И няма нужда да се самозалъгваме. Тук става въпрос за много труд, но също (колкото и да звучи неприятно) и за пари, но по последните две неща ще отворя / ще пиша в друга тема, за да не излизам от рамките на настоящата тема. Надявам се да не съм засегнал никой с мнението си.

Потребителски аватар
Людмил
Мнения: 53
Регистриран: пет мар 23, 2018 9:20 am
Местоположение: София

Re: Предназначение на форума

Мнение от Людмил » пет мар 23, 2018 11:04 am

И още нещо в продължение и подкрепа на предишното. Съветвам тези, които наистина икскат да участват адекватно, смислено и активно в този форум, да прочетат книгата (или поне, ако им е се види много, да 'и хвърлят един поглед бегло / по диагонал):

"Да създадем живот заедно".

Тя се предостява както в електронен вид във фейсбук групата "Възраждане на българското село":

https://www.facebook.com/download/previ ... 7366435696,

така и в безплатен хартиен вид (само разходи за куриер) като подарък от читалище "Бъдеще сега":

https://portal12.bg/publikacii/chitalis ... obshtnosti

чрез страницата на "Портал12" , откъдето може да се подаде заявка:

https://docs.google.com/forms/d/18mWrnK ... rm?c=0&w=1

Там има и други безплатни книги за устойчиви общности.

Потребителски аватар
Людмил
Мнения: 53
Регистриран: пет мар 23, 2018 9:20 am
Местоположение: София

Re: Предназначение на форума

Мнение от Людмил » пет мар 23, 2018 5:26 pm

Днес поразгледах малко по-подробно форума. Очарован съм от количеството работа, която е свършена само за няколко месеца. Идеята за "Възраждане на българското село" и нейните последователи набъбват като лавина. Скоростта на развитие е невероятна! Идеята се съживява така добре в сърцата на хората, че ако не се появят троянски коне в системата, нищо няма да може да я спре. И един съвет от мен. Избщо не е нужно да се обръща твърде много внимание на крайно песимистично / негативно настроените, ако задрънкат небивалици! Това би било излишна загуба на енергия, мотивация и време. Само може да се отбелязват в една база данни кои са те, за да се имат в предвид. Утре може да се започнат и опити за подкопаване на системата. Успех! Аз съм плътно с вас и бих искал да участвам в най-големите ви проекти като 200+, ако бъда допуснат там, разбира се.

Потребителски аватар
Людмил
Мнения: 53
Регистриран: пет мар 23, 2018 9:20 am
Местоположение: София

Re: Предназначение на форума

Мнение от Людмил » вт юни 19, 2018 8:19 am

Фейсбук групата "Възраждане на българското село" даде един прекрасен пример как групите могат да бъдат вредни и опасни за мотивацията на хората да помагат и съответно да ги демотивират да участват в хубави начинания. Ако тези 6 човека не се поучат от собствените си грешки, то жалко за хубавите идеи, които имат и жалко за България и българите, ако повечето се окажат такива.... Надявам се тези админи да си осъзнаят грешките....

Ако има сред тях изкусни и хитри маниполатори, това много трудно би могло да се случи и трагедията, която ще последва след време, ще бъде неизбежна и с много лоши последствия... Дано да не стане така и дано да не бъда за пореден път лош пророк! Само времето може да покаже! За сега аз лично съм безсилен да противодействам срещу зловредното (предполагам) западно влияние върху тази група или срещу силата на тези, които (предполагам) си плащат музиката.

Оставам с надеждата и благопожеланието доброто във вас да надделее и да премаже злото!

С най-сърдечни поздрави,
Людмил

Отговори