Живот извън системата!

теми за Християнската общност
Red Baron
Мнения: 16
Регистриран: пон дек 11, 2017 12:47 pm

Живот извън системата!

Мнение от Red Baron » пон дек 11, 2017 1:31 pm

Ще приведа няколко текста от Божието Слово, което е послание за всеки, който се е осъзнал!
Не се впрягайте заедно с невярващите; защото какво общо имат правдата и беззаконието или какво общение има светлината с тъмнината?
Апостол Павел

Ние не просто сме се впрегнали с невярващите и тяхната система, но ние сме станали НАПЪЛНО ЗАВИСИМИ от тях. И как точно ние ставаме СВЕТЛИНА НА СВЕТА, когато ние зависим напълно от света и неговите модели на съществуване? Ние сме в ръцете на синовете на тъмнината при това напълно доброволно, по наш избор, от глупост и невежество, от плъзгане по инерцията, от отказ да си обновим ума и да не се съобразяваме с този свят, а не от принуждение.

Ето защо човек може да си "послужи със света" като ползване на определени неща, които биха били от полза за целите и призванието, но не и да превиши това ползване до степен на зависимост, както е и писано:
...и които си служат със света, като че не са преданни на него: защото сегашното състояние(Гръцки: Образът ) на тоя свят преминава.
Апостол Павел

Образът, начинът на съществуване и на живот на този свят преминава. Божието Царство е наближило и неговото установяване ще промени всичко. Нещата няма да се вършат така както светът ги върши. Ето защо ние не трябва да се съобразяваме със света, но да се преобразяваме според образа на Христос и Неговото вечно Царство.

При това нямаме забрана да си служим с определени неща, но имаме забрана да ставаме ЗАВИСИМИ от тях. Гръцката дума за "предани на него" означава - прекомерна употреба. С други думи това е вида употреба която ни прави зависими от света до степен, че ставаме съобразни с неговия вървеж.
Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат.
Апостол Павел

Всъщност когато всичко в света ще ИЗГЛЕЖДА прекрасно, сигурно и супер успешно, ТОГАВА Божият съд ще се излее върху нечестивите. И според Писанието - онези, които отказват да напуснат системата, ще споделят нейните язви, без значение дали в един момент са били Божии хора. Самото им оставане в системата ще ги дисквалифицира като такива.

Бог е създал и дал на човеците преизобилни ресурси, които не зависят от никоя система. Тези ресурси не се влияят от курса на долара, от кризата в еврозоната, от големите дългове на правителствата, от цената на петрола, или от поскъпването на бензина. Те не са обложени с ДДС, за тях не се дължи данък печалба, нито върху тях се начисляват социални осигуровки. Бог създаде тези ресурси и ги даде на Адам да ги управлява и да снабдява нуждите си ЧРЕЗ ТЯХ. Бог не създаде молове, банки, супермаркети или кредитни карти и не каза на човека - иди и живей чрез тези неща. Но Бог създаде горите и ги напълни със гъби, с диви животни, с билки и със окапали листа които стават за тор, а падналите дървета и клони за отопление, готвене и строене на къщи. Бог създаде реките и ги напълни с риба, злато и бистра вода, която да пием и с която да напояваме градината си. Бог създаде почвата и я благослови да произраства всякаква храна. Създаде и плодоносните дървета и ги отрупа със всякакви плодове. ТОВА са Божиите ресурси и Бог ни е създал да живеем в директно взаимоотношение С НЕГО като очакваме от НЕГО да благослови земята с дъжд и почвата с плодородие.Това взаимоотношение с Бога е ОСНОВНА ЧАСТ от истинското поклонение към Твореца. Черпенето на ресурси винаги е било фундаментално за всяка форма на поклонение.
Това, което малцина осъзнават е че в момента тия оригинални ресурси биват узурпирани от шепа нечестивци под пряко подчинение на сатана и неговите ангели, използващи новата форма на насилствени великани - мултинационалните корпорации. Тези корпорации искат да вземат 100% контрол над РЕАЛНИТЕ РЕСУРСИ, които Бог е дал, да ги вкарат във своята система и да ги дистрибутират на поробеното население по един дозиран и контролиран начин, така щото да получат от това население не само неговия робски труд, но и неговото поклонение.
Светската система на практика се явява един посредник между Божиите ресурси и народите. Това посредничество обаче бива замаскирано по такъв начин, че на хората тази система бива представена не като ПОСРЕДНИК, а като ИЗТОЧНИК на ресурсите за живот. И ако вашата зависимост е от тази система, то вашето РЕАЛНО поклонение е спрямо бога на този свят, а не спрямо Бога, който е създал Небето и Земята. Няма никакво значение чие име призовавате на думи и към каква вяра се самоопределяте във вашите религиозни практики. Вие се покланяте на този от когото сте избрали да зависите.

На първо място човек трябва да си изясни какво е "този свят" или какво е "системата на света" - и само тогава ще разбере какво е "да не се съобразява с този свят". Съобразява означава да става съвместим с образа на света, или с други думи с начина на функциониране на света.

Ако погледнем в днешно време дори християните, които уж се считат че не са от света - живеят живот, който е напълно зависим и съобразен с вървежа на този свят...
От което следва:

- изоставят Божията заповед да обучават децата си у дома и ги дават на детска градина и на училище. Така децата им биват научени от най-ранна възраст да мислят като света, а не както Бог е дал инструкции в Писанията.

- ходят на работа далеч от семейството си и прекарват време отделени от децата си вместо да взимат децата си да им помагат в работата и да ги обучават и да им бъдат пример във всеки един момент.

- разчитат на дипломи, сертификати, държавни програми, грамоти, медали, социални помощи, пенсии и всякакви други инструменти на светската система, които диктуват вървежа на този свят.

- теглят кредити, въпреки забраната на Писанията и стават слуги и роби на банките, вместо да бъдат свободни и верни служители на Царя на царете.

- черпят знанията си от медийната пропаганда на света, вестници, телевизия, книги.

- подкрепят светската политическа система на манипулация и прикрита тирания, като ходят да гласуват и с това изявяват своята вяра в системата и надежда, че чрез нея нещо ще се промени към по-добро.

- вярват на светската медицина и се доверяват на "лекари" обучени в отявлени лъжи и псевдо научни медицински постановки, въведени в интерес на фармацевтичните мултинационални гиганти.

- подлагат децата си и себе си на замърсяване и оскверняване на кръвния си поток чрез ваксиниране с ваксини съдържащи тъкани от плъхове, маймуни и всякакви животни, а още и отрови от рода на живак.

- поставят живота си в пълна зависимост от светската система на производство и търговия с храна, като са напълно слепи, че това има поне два ефекта - единия е че си полагат живота в ръцете на системата и нечестивите, и втория е че се хранят със замърсени или напълно увредени храни, които са произведени от сребролюбиви корпорации, без да се замислят, че сребролюбието е корен на всяко зло.

- поставят живота си и този на семействата си в пълна зависимост от властта на нечестивите, и тяхната система за снабдяване с вода и ток. Ако тока спре само за 3 месеца повечето имащи се за християни ще измрат заедно с безбожниците. Поради простата причина, че са точно толкова част от светската система, колкото и невярващите.

- следват светския модел на религиозно събиране базиран на модела на римската империя. Отделяне на религиозния от реалния живот, събиране за религиозни служби, пирамидални структури на църковно управление, липса на разбиране за същността на Христовата общност и тяло, както и за реалностите на това, какво означава някой да е част от Божий НАРОД.

Този списък може да продължава почти до безкрай, но мисля може да даде начало да изпита всеки себе си дали е съобразен със света и неговата система или е преобразен чрез обновяването на ума според истината на Божието Слово.

DoMin
Мнения: 2
Регистриран: ср дек 27, 2017 12:49 pm

Re: Живот извън системата!

Мнение от DoMin » ср дек 27, 2017 12:51 pm

Red, това не е ли взето от един християнски форум - "Братско общение в тревожни времена"?

DoMin
Мнения: 2
Регистриран: ср дек 27, 2017 12:49 pm

Re: Живот извън системата!

Мнение от DoMin » ср дек 27, 2017 12:53 pm


Red Baron
Мнения: 16
Регистриран: пон дек 11, 2017 12:47 pm

Re: Живот извън системата!

Мнение от Red Baron » нед яну 07, 2018 9:30 am

Разбира се, че е взето от там!Нали идеята е същата и е излишно да се пише нещо по различно!Имам и съгласието на Уочман по въпроса!

RealtyPal
Мнения: 4021
Регистриран: пон юни 10, 2019 6:32 am

Живот извън системата

Мнение от RealtyPal » съб фев 15, 2020 5:26 am

За нас който не разбиране английски може ли някакво разяснение по въпроса.Какво означава живот извън системата?Доколкото съм разбрал не трябва да се съобразяваме с този свят нито да гледаме на него но как да бъдем извън системата?И понеже винаги подкрепяте свойте разбирания със Словото моля ако имате възможност да го направите и сега.Благодаря.
Справочник недвижимости России - http://scifinews.ru

RealtyPal
Мнения: 4021
Регистриран: пон юни 10, 2019 6:32 am

«Квадраты» мечты. Как купить квартиру выгодно: низкий сезон, без агентства, без отделки, при срочной продаже, увеличить

Мнение от RealtyPal » съб фев 15, 2020 5:28 am

Основные причины купить строящуюся квартиру без посредников. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
Список практичных материалов:
квартиры от застройщика с отделкой цены
Справочник недвижимости России - http://scifinews.ru

RealtyPal
Мнения: 4021
Регистриран: пон юни 10, 2019 6:32 am

Делюсь секретами: Как купить квартиру дешевле: низкий сезон, без агентства, без отделки, при срочной продаже, увеличить

Мнение от RealtyPal » съб фев 15, 2020 5:30 am

Основные причины купить строящуюся квартиру без посредников. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
Список практичных материалов:
новая москва новостройки купить квартиру дешево
Справочник недвижимости России - http://scifinews.ru

RealtyPal
Мнения: 4021
Регистриран: пон юни 10, 2019 6:32 am

Делюсь секретами: Как купить квартиру дешевле: низкий сезон, без агентства, без отделки, при срочной продаже, увеличить

Мнение от RealtyPal » съб фев 15, 2020 5:31 am

Покупка квартиры в новостройке: пошаговая инструкция, трудности, советы. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
Список практичных материалов:
недорогие квартиры от застройщика
Справочник недвижимости России - http://scifinews.ru

RealtyPal
Мнения: 4021
Регистриран: пон юни 10, 2019 6:32 am

Делюсь секретами: Как купить квартиру дешевле: низкий сезон, без агентства, без отделки, при срочной продаже, увеличить

Мнение от RealtyPal » съб фев 15, 2020 5:37 am

Как купить квартиру у застройщика?. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
Список практичных материалов:
недорогие квартиры от застройщика
Справочник недвижимости России - http://scifinews.ru

RealtyPal
Мнения: 4021
Регистриран: пон юни 10, 2019 6:32 am

ТОП советов при покупке квартиры в Новостройке: низкий сезон, без агентства, без отделки, при срочной продаже, увеличить

Мнение от RealtyPal » съб фев 15, 2020 5:40 am

Порядок действий при покупке жилья от застройщика. Как купить новую квартиру и остаться довольным
Недвижимость на сегодняшний день просто пугает своим разнообразием. Но по сравнению с предыдущими годами ценовая категория достаточно приемлемая для всех категорий населения. Например, новая квартира в новостройках Иркутска будет стоить намного дешевле, чем такая же квартира на вторичном рынке города. Поэтому квартиры в новостройках Иркутска все чаще и чаще выбирают среди тысячи предложений на рынке недвижимости Иркутска.
Список практичных материалов:
1 квартира от застройщика
Справочник недвижимости России - http://scifinews.ru

Отговори