21.01.2018 - месечна среща на Асамблея "Живи Места" - обсъждания и решения

информация за предстоящи/минали събития
Отговори [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Потребителски аватар
Наката
Мнения:96
Регистриран:пон дек 11, 2017 8:39 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
21.01.2018 - месечна среща на Асамблея "Живи Места" - обсъждания и решения

Мнение от Наката » вт яну 23, 2018 4:11 pm

( записките от срещата са на Велко )

На Асамблея "Живи места" в София от 21 януари присъстваха 22 души в залата на Средище за Добруване. Предаваше се чрез видео връзка на живо за членовете на фейсбук група "Възраждане на българското село" . Наката следеше въпросите на членовете на групата в коментари и по скайп и ги предаваше по време на Асамблеята.
1. започнахме традиционно с информиране на участниците относно знаците за ефективна комуникация. Вихрен се занимаваше с модерацията, а Велко със записките.
2. Отново информирахме за предисторията на подобни срещи от 2012г от фестивала Беглика, от 2015г в Гудевица и тази поредна Четвърта месечна среща от цикъла започнал октомври 2017г в Свободния център и Фабрика Автономия в София. С цел формиране и подпомагане на Алтернативни общности в селища в България и извършване на координирана дейност по време на целия този процес.

3. Наката представи отчет на Работната група за изминалия месец относно предложенията за функционалности на бъдеща електронна платформа + осъществените контакти със собственици на вече съществуващи подобни такива. Идеята е за платформа с 16 модула, като до юли 2018г ще бъдат пуснати в употреба 4 от тях.
4. Велко и Сърнела разясниха за нововъведенията по форума http://net.demiurgia.org , за увеличаване в броя на регистрираните и участващи с коментари в него потребители и за начина, по който потребителите да се абонират за получаване на и-мейл известия от него . Настоящия форум е временно решение. С пускането на електронната платформа ще бъдат решени съществуващите недостатъци в този форум.

5. Наката даде информация относно дейността на Работната група, ангажирана с поддръжка на фейс група "Възраждане на българското село". В закачената публикация има информация за правилата и целта на групата. За анкета относно сформиране на Целеви групи, които могат да се ползват от помощта на участвалите в анкетите за Компетенции и Интереси. Наката спомена, че се разчита на самоинициатива и самоорганизация от страна на членовете в групата, което би довело и до разширяване и подпомагане на администраторския екип на фейсбук групата.
6. Група Делфиново. 15 души обединени около общи принципи.
Вихрен: "Когато се избере място, то не може да се смени, за разлика от възгледите или обстоятелствата около даден човек. Важно е мястото да отговаря на интересите на хората, групата, която ще го заселва".
Вихрен направи предложение всеки да сподели критериите си за избор на място. Отхвърли се, поради факта, че темата е дълга. Да се обсъжда по-добре във форума
- във форума Всеки от нас да дава информация за места, които лично е посетил и проучил като дадености. Климат, почва, вода, височина, престъпност, етническо напрежение, детски градини, училища, здравни заведения и т.н.

- Стефан: като се търси място да не се гледа единствено наличието на свободни за продажба къщи, а дали има и свободни ниви в землището. Обикновено са изкупени от крупни арендатори или с неясни наследници.
- Алекс: Важно е съмишлениците да се заселваме в 1 село или в краен случай в съседно, за да можем да сме наблизо, когато имаме нужда от помощ, за да не бъде разстоянието фактор, пречка.

Стефан: От разстояние можем да си помагаме в осигуряването на общ пазар, пласмент, размяна на семена, осигуряване на трактор.

7. Сформирана бе Строителна група, в която се записаха 5 участника. Пожелаха да комуникират в скрит раздел на форума. Вече е създаден такъв. В него могат да бъдат добавяни участници с помощта на администратор velko


8. Сформира се група "Алтернативни енергоизточници и транспорт" - 4 души, в скрит раздел. Присъединяване чрез velko

9. Група Селско стопанство - 7 участника, открит раздел на форума
10. Група Разрешаване на конфликти - 7 участника. Уговориха се за жива среща на 24.януари, за да определят целта на групата, ролята на всеки участник в нея и мястото, където ще обменят писмена информация.
11. Препоръки от участник към бъдещи заселници. Да се говори с местния общински кмет за арендуване на общинска земя, при отказ да се свържат с всеки възможен човек в селото и да го питат за свободна земя. При възможност да се съдейства за осигуряване на частна линейка. При комуникация със селяни биваш приеман по-добре, ако ръцете ти са напукани и отрудени като техните.

12. Предложено бе сформиране на работна група, която да поддържа графична карта на България с броя на желаещите да се заселят в конкретни региони. Не се намериха желаещи за тази група.

Един участник в асамблеята сподели, че му е трудно да участва в този късен час 18ч. и то в неделя, а е редовен и идва за трети път на събирането, пътувайки чак от Пловдив с влака.

Засега е определена следваща дата за среща 25.февруари . Ще говорим с домакина Вихрен за провеждане на 24ти и ще оповестим резултати.

DamaPal
Мнения:63
Регистриран:пет авг 02, 2019 5:18 am
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

21 01 2018 месечна среща на Асамблея "Живи Места" обсъждания и решения

Мнение от DamaPal » пон фев 24, 2020 7:47 am

Yes, really. All above told the truth. We can communicate on this theme.
Прикачени файлове
55.gif
55.gif (8.74KиБ)Видяна 16144 пъти
Справочник недвижимости России http://scifinews.ru/

Отговори
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1275: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable